4

4 timmar kvar! ;)

Slutet är nära!

Det är inte så dramatiskt som det låter.. :) Jag jobbar bara imorgon också, sen är jag ledig! Ledig vääääldigt länge. Min tjänst tar slut imorgon helt enkelt. Så ni är det hemmafru som gäller.. :) Städa, dammsuga, tömma/fylla diskmaskin, tvätta.. Ja, u name it! :) Men ska även mysa med min mage, kolla film, gå ut på promenader med Akilles, träffa vänner och pyssla. :) Lär behövas med tanke på att vi väntar Loppan!

◊Idag var vi och handlade väggfärg. En ljusgrå färg till vardagsrummet, har inprincip målat klart där men eftersom vi rev en vägg och renoverade köket så har vi fått tapetsera om den lilla stumpen som blev kvar. :) så ja, det är en liiiiten bit som vi (jag) måste måla där.
Och till dator/gäst rummet på ovanvåning tog vi faktiskt vit och orange. En vägg ska vara i en skarp orange färg, och resten av de tre väggarna ska vara vita. Jag har fått dille på Orange så det fick bli det. :) Och där ska absolut piffas till lite. Ska ju försöka hitta ngt mysigt överkast till sängen, fina gardiner och ngn cool tavla kanske. :)
(Men ska ju till Ullared inom kort igen, så vi tänkte se om vi hittade ngt fint där. Vilket vi kommer göra! haha)
Och sist men ABSOLUT INTE minst, en ljusgul super fin färg till vår lilla ängels rum. :) Har ju köpt en massa Nalle Puh inredning som kommer passa fin fint till den gula färgen. Har alltid gillat den ljusgula färgen vi köpte, och har alltid velat ha den som väggfärg i ngt av rummen. Och det fick jag! :) Är lite bortskämd av min Baby, han låter mig bestämma så mkt! ♥ Love him!

Så ja, jag kommer ha att göra. Jag har ju tagit på mig allt det där själv. Jag ska alltså måla alla rummen själv. Men det är inte så mkt begärt igentligen. Niklas kommer ju vara på jobb. Jag får ju bidra med ngt... haha
Men det ska bli kul. Jag hatar dock att måla, men jag ska få det gjort. Om det så är det sista jag gör! haha

◊Jag köpte ju ett par boots förra veckan. När jag var inne i Lund med Elin. Kommer ni ihåg? Isf kommer ni kanske ihåg att jag inte fick tag på ngn bild. Meeen, det har jag lyckats gräva fram nu. :)



Riktigt snygga är dom. Och dom kommer användas flitigt i höst/vinter..

Och nästa sak jag vill ha är: En varm och snygg väst som jag kan ha i vinter. Tänkte faktiskt köpa en som kommer passa mig efter kulan försvunnit. Alltså en som jag inte kommer kunna stänga nu. Jag har ju redan köpt en tjock, stor jacka som jag ska ha i vinter och växa i. Och en väst har jag alltid velat ha. Den kan jag ju använda med tjocka tröjor och tjocka halsdukar (som jag har måånga av). Så igentligen behöver jag inte knäppa den. Tycker det är snyggare med öppen väst endå. Tänkte att jag kunde använda den om jag bara ska in till stan och träffa ngn kompis. Ja, blir säkert skit bra!

◊Och på tal om västen. Jag ska in till Lund och träffa Elin igen på torsdag. Så tänkte dra in henne i affärer och leta efter den ultimata västen.. :) Vem vet, man kanske hittar ngt annat fint. Inte helt omöjligt!


Jag är nu i vecka 23. ♥
Jag och Niklas satt och kollade på min mage innan idag. Och man såg riktigt hur Loppan vände och vred på sig. Det ser så gulligt ut. Men det är allt annat än gulligt om man ska beskriva känslan. Tycker det känns obehagligt många gånger. Speciellt när jag ska lägga mig på kvällen och h*n kommer igång.
Bebisarna sätter ju igång så fort mamman vilar. Vare sig det är när man sätter sig ner för att vila benen eller om man ska lägga sig för att sova. :) Men man måste ju bara le, eftersom det är ett tecken på att där finns ngt och att denna någon mår bra!

Jag har fått otroligt ont pga ischias. Och det är inte alls skönt. Får fruktansvärt ont imellanåt. Jag vaknar t.o.m på natten av smärta i hela mitt vänster ben. Och det går inte bort på flera minuter. Känner av det när jag går, när jag sitter och när jag står stil. Det kan helt plötsligt bara hugga till. Och det läskaiga är att det är nästan konstant. Jag hoppas verkligen inte att det blir värre. Det är ju rätt många som har sagt till mig att det kan bli värre, ju mer man går upp i vikt. Uuh, ja, vi får helt enkelt se.
Men iaf, min underbara Niklas har tagit med en tens-apparat från jobb. :) Den är specifikt för gravida. Det är många som hyr sånna här apparater vid graviditet och förlossning. Och det är super många som älskar den.
Sån tur jag har som har min sambo på det företaget. Det var inga som helst problem för honom att låna hem den. Och utan kostnad för den delen! Verkligen jätte snällt av dom! 
Det är elektroder som sänds ut så att musklerna arbetar. (tror jag) Det är iaf små plastdynor som man sätter där man har ont, och sen väljer man på vilken grad man vill ha den. Det finns från 0-60, om jag inte minns fel. Så, ja, det är väl en sorts massage. Och det tackar jag inte nej till. Inte min kropp heller. Den får ta rätt mkt stryk nu kan jag meddela. Så lite tender care skadar inte.. :)

  Idag när jag ställde mig på vågen vägde jag 63,2 kg. Oooh, har aldrig vägt så här mkt förr.. Känns lite läskigt. Så totalt har jag gått upp ca 8 kg. :) Tror jag ligger perfekt på skalan av viktuppgång. :P Jag har ju endå gått mer än halva graviditeten. Kan ju säga att det är blandade känslor över viktuppgången. Och det vet ni med tanke på att jag skrev ett ganska långt inlägg om det för ett bra tag sen. Men så länge det bara är magen kan jag känna mig lugn. :) Det är många på jobb som kommenterar. "Vilken fin lite bula!" "Min lilla tjockis" m.m. :D




NU ska jag kila ner och kolla på ngn film. Tror inte det går så mkt på tv idag.





Kräftskiva!

YEs, idag står det kräftskiva på schemat.... Fast det blir inte många kräftor för mig eller baby. Är inte jätte glada i det. så det blir annat. Nu ska jag käka min efterlängtade frukost. Ska göra en supergod smoothie, skorpor, mackor med gott pålägg. :) Och sen ska jag göra köttbullar... Ha en underbar helg!!!

Hair, hair, hair!

Mitt hår blev jätte blekt när vi var i Spanien, men det var ju lite det som var meningen. Eftersom jag inte vill färga det nu när Loppan lever inne i min mage. Inte för att det är skadligt för bebis, men för att håret missfärgas ofta när man är gravid. Och det vill vi ju inte!
Alla som känner mig vet att jag är besatt av att färga håret. Jag färgar håret som vissa eeeh, bytar kläder? eller ngt.. haha

Jag har iallafall fastnat för brunt hår, och därför saknar jag verkligen mitt fina långa bruna hår. Jag trivdes så himla bra idet. Så i Januari när Loppan tittat ut ska jag färga skiten ut mitt hår.. haha Nej, men jag ska färga det brunt igen.. :) och hoppas på att det blivit en härlig längd, annars sätter jag in extensions igen.. :)


Saknar saknar saaaaknar!


Namn på Loppan!

Som rätt många vet så har vi redan ett namn på vår underbara sötnos. Det namnet har jag velat ha i flera år (på mitt barn). Båda har fastnat för det..
MEN, jag har kaaanske börjat fundera på ett annat. Det är också super fint och VÄLDIGT ovanligt. Jag har näst intill helt fastnat för detta namnet.
Och nej, jag tänker absolut inte berätta vilket det är, för av erfaremhet går det bara fel. Folk snor namn hit och dit.
Och nej, det är väl klart att det inte är MITT namn, men eftersom jag vill ha det på mitt barn, vill jag inte att barn runt omkring oss heter likadant. Ni som har barn eller har ett speciellt namn ni vill ha på era framtida barn vet vad jag snackar om.

Men det är som Niklas säger, man ser om det är en *** eller en ******* när ♥ kommer ut!


      eller          

Boy or Girl??? :)

 


Note to self!

Ok, jag är senil, så jag glömmer typ allt jag kommer på att jag ska skriva om... (för att det tar fem år för mig att sätta mig ner vid datorn och bara uppdatera)

Jag ska därför göra en lista så både jag och ni kan se vad jag ska skriva om.. :) Bra idé va?! haha
(Jag skriver självklart inte om dom nu)

♦Hår

♦Bebis rum

♦Musik

♦Helgens planer

♦Foto från spain + införskaffade ting (ullared)

♦Planer inför hösten

♦Tankar om graviditeten

♦Likes and dislikes. (om det mesta)

Har fler saker jag vill ta upp MEN jag har glömt dom... hahaha Typiskt mig!

 

 

 

 


Det kan ta ett tag innan man älskar ngt!

Jag hatade denna låten innan. Det vill säga, INNAN jag lyssnade på texten. Den är så sorglig...

Jag länkar den så fort jag hinner...(sök annars på youtube.com)

♦Oskar Linnros - Från och med Du!♦

(nu skruvar jag upp så fort jag hör den)

 

 


Lägger löften hos mig sj...

(ooh, två uppdateringar på en och samma dag, rekord?? :P )
På tisdag nästa vecka är min sista dag på jobb. Sen är jag ledig såååå länge.. (underbart) Och jag har bestämt mig för att jag MÅSTE göra ngt hemma varje dag. Något vettigt alltså. Vare sig det är att måla om ett rum till att tvätta två tvättar... haha Med andra ord, kommer det göras massor hemma.. :) Nu ska jag bara hålla det också. Men tror nog att jag lyckas!!! :D

 


Same same

Ja, jag jobbar kväll denna veckan så uppdateringarna är inte som dom ska. Jag ska se om jag kan fixa min dator nu i Veckan så jag kan börja använda den. Får sticka til Media Markt och se om dom kan fixa den... Får sno Niklas dator tills vidare. :) Men ja, jag uppdaterar mer på fredag. Har maaaaaassor att skriva om... :D

Det borde vara Lördag varje dag!

Idag har jag varit inne i Lund och fikat med Elin. Alltid lika kul! Vi gick lite på stan också, kollade i lite affärer. Och självklart köpte vi lite. Elin säger alltid att jag är ett dåligt inflytande på henne, för varje gång vi träffas handlar hon ngt. Kan ha och göra med att jag drar in henne i affärer. :D haha Önskar att jag också hade en sån vän.. :) Jag tycker dock det är svårt att hålla sig undan och inte köpa ngt, för det finns sååå mkt fina kläder just nu. Försöker tänka att jag kan handla mer i januari när min lilla bebis kommer. :) (orkar kanske inte då, men efter januari då)
Men helt och hållet lyckas jag aldrig att strunta i mitt sug efter nya och fina saker. :) Så jag köpte ett par super snygga boots inne på Din sko. Dom kommer sitta fin fint på fossigarna i höst/vinter. Försökte hitta en bild på din skos hemsida men det sket sig. Sidan ville inte visas. (dom är för snygga,, höhö) Men som allt annat för tillfället får jag väl visa dom senare. När min dator känner för att funka. grrr.

Vi snackade bl.a om viktuppgången under graviditeten. Den rekommenderade viktuppgången för en kvinna under en graviditet är mellan 10-15 kg. I början kändes det som väldigt mycket. Och det gör det fortfarande. Jag har gått lite mer än halva min graviditet och jag har gått upp 6-7 kg. Så om jag fortsätter i den här takten kommer jag ha gått upp ca 12kg under hela min graviditet. Men som allt annat är det olika från person till person, vissa lägger på sig mer helt enkelt. Det handlar ju om anlag och kost. Vikten jag har gått upp har verkligen bara satt sig på magen, vilket jag är jätte glad över. Dom säger ju att ju mindre man går upp desto lättare är det att komma ner i sin "före" vikt igen. Jag är tacksam (efter snacket med Elin) över att jag inte gått upp så mycket. Ville ju bara ha magen. :) ville verkligen inte lägga på mig för mycket. Visst, man kan försöka psyka sig in i att jag kommer träna som faaan efter förlossningen och att jag fan ska ner till 55kg igen. Men det är svårare än vad man tror. Men med en liten viktuppgång vet jag att jag kommer klara det galant! Sen SKA jag ju endå träna.. Beach 2011 säger jag bara! haha Det blir långa promenader med Loppan och akilles, gympa när min lilla Loppan tränar sin bebisgympa. Jag ska se ut som innan, om det så är det sista jag gör! :)
(sen räknar jag inte med de sista kilona man lägger på sig, du vet dom allra sista kilona när man väntar på att bebisen är redo, för det är verkligen bara vatten, och det försvinner direkt (kommer de sista dagarna))

Ja, det får bli ett tråkigt inlägg idag igen, utan några bilder. :( men ska bättra mig när min lilla underbara dator vill som jag vill!

Imorgon ska vi till Tosselilla med Niklas familj. Dom brukar åka dit en gång varje år, och om jag förstår det rätt har Niklas inte varit med på 3 år. Så ja, han är nog rätt glad över att vi ska dit.. Jag kommer sitta bredvid mest och skratta åt vuxna folk som hittar tillbaka till barna sinnet!

Hörs sen :))




Bitter-sweet!

Tar det suckiga först... Min sambo sa ngt om att mitt nätverkskort på datorn kanske är KAAAAASST! wooppido. Så jag får använde hans dator nu. Kan ju lägga över bilder och sånt här meeeen det är ju inte samma sak. Ni förstår säkert vad jag menar.. Har ju ton-vis av foto jag vill visa er. Får skriva lite smått om allt jag gjort på sistonne ist. Inget invecklat, bara lite detaljer så kan jag skriva mer om allt när jag fått min dator att funka, så ni kan få lite bildbevis. :D


Som alla vet så var jag, baby, Lina och hennes Fredde i Spanien förra veckan. :) Det var lovely! Det var inte lika varmt som förra året så jag tyckte det va jätte skönt. Du vet, en viss person fick ju ligga under parasoll hela veckan p.g.a mitt gryn i magen. :) (men det är värt det) Två av dagarna var vågorna extremt höga så jag höll mig rätt mycket undan, annars hade jag fått hårda slag mot magen och det ville jag undvika. Förståligt??? Ja, som sagt, har massor av foto sen dess men det kommer senare. :D

I måndags var vi ännu en gång på Babyland. haha. Börjar bli ett av favoritställena.. :) Vi köpte lite mysiga saker till vår skatt. Bland annat lite kläder, ett par SUPER SÖTA tofflor. (sånna varma gosiga nnetofflor ni vet) En snuttefilt ( jag med mitt finska blod drogs till Mumim, så det fick bli det.) Lite kläder= pyjamas, body, byxor och ett set med body-byxor-mössa-tjock tröja. :D Och det viktigaste på den shoppningrundan. En babybarnstol.... Vi har kollat på den varje gång vi har varit där. Den är själtvklart Godkänd(!), den kommer med en bas. (Vissa stolar får man köpa till en bas bredvid.) Jätte smidig att sätta på och ta av basen. Super duper fin. Ja, ni fattar!!! :) (kommer bilder på lite av det later on)

I tisdags (igår) var vi på ULLARED. haha. Shit va vi köpte. Där fanns såå mycket att köpa. Vi fick hem ett helt lass av alla möjliga saker. Kan ju säga som så, vi har inprincip ALLT till Loppan. Det finns fortfarande lite saker vi måste köpa som vi inte hittade på Ullared... Men vi köpte bl.a. nappar, nappflaska (finns olika nappflaskor för alla barn, så vi får se om Loppan gillar dom vi köpte) , en jätte mysig filt, myggnät till vagnen, kläder i massor (hehe), plastad frotté, handduk med huva. Ja, det var bara en bråkdel av vad vi köpte.. ((Vissa saker köpte vi inte där, jag har nämligen checkat in vissa saker på andra ställen. :) ))
Vi köpte självklart saker till oss själva också, det blev lite kläder. Jag köpte faktiskt en vinterjacka till mig, eftersom dom jag har inte kommer passa. Så jag köpte en som jag kan växa i. :) Den var faktiskt väldigt fin, så jag är stolt. Niklas köpte också lite kläder.
Shampoo, balsam, tvål, handdukar, deo m.m m.m m.m m.m...
(kommer pics sen)

Vet inte om jag har berättat att vi samla på alla Disney-filmer. :) Vi köpte 3 st till igår.. haha Bl.a. den nya Prinsessan och grodan. Vi har inte sett den så den hoppade in i dvdn igår när vi hade ätit. :) I den här takten kommer vi ha alla på fem röda.. :)



Ser ni?
Jag har gått mer än halva tiden nu! :) aaah, är så glad. (borde igentligen uppdaterat i söndags när bebbe fyllde vecka, men det blev tyvärr inte så) Vill så gärna att Loppan ska komma nu. Vill mysa med vår bebis. ♥ Det finaste vi gjort! ♥
Jag känner av henne/honom jätte mkt. H*n sparkar och rullar runt hela tiden känns det som. Jag brukar ta Niklas hand och lägga den på min mage när h*n sparkar. Det känns läskigt imellanåt, med tanke på att h*n är så stark. Men jag är glad att Niklas också kan få känna av den lilla busungen!

Idag var jag på Mamma(tjej) träff på min BM-mottagning. Vi var 7 st tjejer som snackade och min barnmorska hade lite "föreläsningar" om allt. Om kost, gravbesvär, förlossning osv... Det var jätte trevligt. Vi fick en lista med kontaktinfo till alla 7 tjejer, så vi kan höras av och träffas. Tycker det verkligen är jätte kul att dom fixar sånna här träffar!

Vi snackade lite om Loppans rum på vägen hem från Ullared. Vilka färger vi vill ha, hur vi ska inreda det. m.m. Det är sånna saker som gör det extra mysigt. Planer och att verkligen fixa det sen. Tänk att jag planerar hur mitt barns rum ska se ut! :D

Kan tyvärr inte komma på mer just nu. Det kommer säkert poppa upp i huvudet 5 min efter att jag stängt av datorn. haha. Brukar vara så! Men det kommer ju en dag imorgon också. :)

Nu ska jag skutta ner och fixa något litet att äta.. :D

Ha det underbart allihop! (lovar att det kommer roligare inlägg inom kort)

Puss på er!

 


Yes yes yeeees

SEEEEMEEEESTER! Är så glad! Vill uppdatera mer men min tele e cp när det gäller blogg.se... :( Så hinner tyvärr inte förrän efter Spanien! Men lovar att lägga upp bilder och massa skvaller när jag kommer hem! Blir såååå glad när jag ser att det kommer fler och fler besökare.. :) Försvinn inte! :D Ha super bra allihop! Puss&Kram!!!

I haaaate

Jag tål inte min dator för tillfället. Jag har alltid klydd med att komma in på internet så nu får jag sitta vid min sambos. Skulle uppdaterat igår men ja, min underbara skit dator ville inte som jag ville. Eller ja, det är nog internet det är fel på. Oavsett, jag var såååå nära på att ta mina dator och slänga den  HÅRT ner i golvet. Ni som känner mig vet hur j*****vla förbannad jag kan bli...  Jag hade ju bilder och en massa saker jag ville lägga upp... BUT NOOOOO....ANY HOOOW!

Nu till något annat. Tack alla som kommenterar.. Ni är så gulliga!

♦Jag köpte faktiskt inte den vagnen jag la upp för ett tag sen. Nope, det blev en annan. :) En Crescent Classic..

Älskar den. Är så nöjd med den! :) Vill ni veta mer om varför jag köpte den, scrolla ner och kolla in inlägget där jag skrev om den. :)

♦Ja, som sagt, ville lägga upp massor av bilder igår, men kunde inte.
Men kan ju fortfarande berätta om dom. Vissa iaf.
Kommer ni ihåg att min sambo hade beställt ngt från sitt jobb? Ja, det var iaf en amningskudde. Det är en avlång smal kudde man kan ha som belastning när barnet sen ska amma. Man lägger kudden om sig, och sen lilla bebbe ovanpå.. :) PERFA!
Men nu är det så att dom är GRYMMA att ha innan födseln också. När magen har vuxit lite mer kan det va skönt med lite avbelasning för höfterna när man sover, och den här kudden är perfekt att ha "mellan benen". Ni förstår vad jag menar. Man vilar höfter och rygg, och det blir enklare att sova. :)
Har redan den i sängen, den har blivit lite av en snuttekudde. Det roliga är att min sambo stjäl den i sömnen. Jag vaknar ju flera gånger om natten och får alltid dra den ifrån Niklas. haha Gulligt!

♦Har även fått de första kläderna till Loppan (förutom det jag och NIklas har köpt). Min syster var i grekland med en väninna för ett tag sen och hon köpte 2 st underbara utstyrslar. En body, ljusgrön med elefanter på, och till den fick man en urgullig mössa också. Sen en vit tröja med gula hängslebyxor till. Den hade också någon form av djur på sig, och till den fick man små suuuuuper söta strumpor.. :D Båda är självklart mjuka och sköna, så Loppan kan mysa! :)

♦Vi åker ju nu till helgen så jag måste fixa lite saker imorgon. Måste bland annat köpa mina järnpiller, för dom måste jag börja med i v20. (order från min BM) Vill börja med dom i spanien. Vi måste packa det sista. Det var fler saker men kommer inte ihåg dom nu. (bra???) Vi måste lägga oss i tid för vi åker nämligen kl5 på morgonen.. haha Härligt? NO!

♦Veckan efter SPAIN ska jag till mc på Mammaträff.. Visst är det gulligt? Jag ska få träffa andra som är gångna lika långt, vi ska prata om allt. När man är gravid, förlossningen, efter att bebbe har kommit m.m. Tycker det ska bli kul att få höra hur andra ser på det hela. :) Sen har jag även fått boka in besök hos min BM, sockerbelastning m.m.
NIklas ska också få gå på en träff, en Pappaträff.. haha Shit, verkligen jätte sött.. Tycker det är bra att dom ger killarna lite tid också, det behöver dom. Min lilla Niklas ska bli Pappa.. Han kommer bli en grym pappa. Han är så gullig.. :) Älskar honom!

Ja, nu kommer jag inte på något nytt. Meeen ska som sagt försöka få igång internet på min dator imorgon, så förhoppningsvis ska det bli lite bilder. :)

Vill ni veta om Loppan är en flicka eller en pojke? :D



Pappa Niklas ...

I lördags tror jag det var.. Niklas fick känna när hans lilla bebis sparkade. :) Loppan är väldigt rörlig och livlig... HAHA Jag känner av henne/honom flera gånger varje dag. Och det känns kan jag meddela... GULLUNGE!

Det finaste vi gjort!


♥Ser ni på översta bilden. Loppan suger på tummen! Eller kliar sig på näsan kanske!? ♥




Gör om, gör rätt! :D



Ser ni?
Har fått ändra förlossningsdatumet.. :)
Vi var ju på ultraljud idag, och blev flyttade till 1 januari. Så härligt.. Man hade ju faktiskt hellre sett Loppan komma i januari än i december.. :) Sen hänger det ju helt och hållet på Loppan när h*n vill komma ut! Vi får se helt enkelt... Och vi blir lika glada oavsett!!!

Allt såg perfekt ut. Allt såg ut som det ska, och allt satt där det skulle sitta. H*n sparkade och sprattlade som bara den. :) Barnmorskan fick trycka och ha sig pga att Loppan rörde sig för mycket... haha Och det är ju därför jag har kännt av det ett tag nu, h*n är väldigt rörlig och pigg. :D H*n vände sig hit och dit, lyfte upp benen mot huvudet. Tror h*n blev lite sur för att vi störde.. haha
Det var så himla underbart att få se henne/honom på bild. Gud, vilken känsla!!! Det kändes så overkligt.
Och självklart fick vi bilder med oss hem. Vi fick faktiskt 8 st gratis pga att vi fick sitta och vänta i 30 min. :)
Verkligen jätte snällt.. 
Bilderna blev super bra, fick Loppan i profil. Man ser näsan, munnen, hakan. Ja, allt. På ett av fotona ser man hur h*n suger på sin tumme och ett annat suger h*n på sin arm.. haha När barnmorskan såg att Loppan sög på sin arm sa hon med en gullig röst: "Naaw, suger du på din arm, det är inte vanligt i den här åldern. Är du lite före i din utveckling."
Så med andra ord, vårt barn är både sött och smart.. :)

H*n väger 218g. Så h*n är en liten en.. Men med tanke på att båda Loppans föräldrar är smala, är det ju inte konstigt. :)

NU längtar man ännu mer. Vill ha dig nuuuu! :)
Ska bli kul i december när allt närmar sig.. Då ska vi hämta vår fina vagn. Fixa och dona med det allra sista. Mysigt!!!