Om tipsen jag vill ha!


Då menar jag tips om allt från: vilken typ av blöjor till kläder. Sysselsättning? Napp? Nappflaska? Amning? Hur jag inte ska få panik? Tid för mig själv? Sova utomhus? m.m. m.m. m.m.

Det är ju ni som vet! :D


Kommentarer
Postat av: Sofie

Det är svårt det där med tips. Mitt bästa tips är att alla barn är olika. Låter kanske som en klyscha.. men jag har ju tre barn, så jag vet. På Julia funkade bara assa-nappar, på noah funkade bara dr browns, på bella funkar bara mam. Så det är jättesvårt. På julia använde vi pampers, på noah och bella använde vi libero eftersom pampers sitter jätteskumt på dem. Jag hade aldrig klarat mig utan mjölkuppsamlare. Eftersom när jag ammade från ena bröstet kom lika mkt ut från andra bröstet... I stället för att bli dyblöt så sparade vi istället på den mjölken. Hade inte heller klarat mig utan bröstpump, eftersom björn var hemma. Noah satt jättemycket i babybjörn, men bella vill inte närma sig den. Bella sitter jättegärna i babybjörns babysitter. Hade inte klarat oss utan den.. Men noah hatade babysitters ;-) Tja... Som sagt.. prova dig fram. Men en sak jag rekommenderar är fasta rutiner. Det mår både ni och barnen bra av, och vinner på det i längden. Även om det kan vara jobbigt att barnen är vana att sova samma tider om man ska iväg. Ni tjänar på det i längden. Tja, om du vill ha ngt speciellt tips så¨hör av dig :) kram

2010-12-14 @ 21:04:40
URL: http://lchfhedebris.blogg.se/
Postat av: Lotti

Napp är svårt att rekommendera någon speciell, alla barn tar helt olika nappar och Ebba tog Esska de första veckorna men sen dess har hon inte velat ha napp överhuvudtaget. Hon kör på snutte istället då hon ska sova, men annars har hon inte den heller 'till vardags'.Nappflaska använde vi Dr Brown då de är kolikförebyggande, de har ett rör i flaskan som gör att barnet inte får i sig lika mycket luft som ifrån en vanlig flaska. De är svåra att få rena och kräver att man diskar ur de väldigt noga men det är det värt. När Ebba var 4-5 månader gick vi dock över till vanliga flaskor eftersom hon aldrig visat tendens på magknip.Vi använde Pampers blöjor till en början, de kändes mjuka och skönare MEN de luktar väldigt mycket så fort de kissat. Nu använder vi Libero som håller måttet mycket bättre gällande allt. Till nästa barn kommer vi att använda Libero från början...Sova ute... Hmm, vi är ute några timmar varje dag och går, så Ebba sover oftast i vagnen då. Annars har vi inte ro häromkring eller någon direkt lösning och säkerhet på att lägga henne sovandes i vagnen i trädgården, där har ni ju dock fördel som har hus och inte grannar tätt inpå som väsnas på det sättet. Frisk luft är bara bra för barnen!Amning... Jag ville amma men Ebba gick inte upp i vikt som hon skulle så vi fick lägga till ersättning och till slut blev det så mycket jobb med både och att jag valde att överlåta flaskan helt och hållet. Ska du amma rekommenderar jag salvan från MEDELA, då den 'domnar' lite när det gör som allra mest ont i början. Den är helt ofarlig för barnet men jag brukade ta på den efter varje amning för att minska att hon skulle få så mycket i sig. Amningsnapp hade jag också stor nytta av, det är inte direkt skönt eller mysigt att amma i början, det gör mest ont...Haha, hur du inte ska få panik!? Hihi. Det kommer du inte att få. Du kommer inse att livet som nybliven förälder inte alls är sådär 'jobbigt' som många vill få det att låta. Barnet är så lättskött i början, det är inte förrän nu när Ebba är 8½ månad som hon 'kräver' mycket mer tid och sysselsättning. Nu är det svårt att ibland få ihop dagarna, märkligt med tanke på att man utformar de själv som mammaledig, eller hur!? ;)Tid för dig själv får du rätt mycket i början, samtidigt som du också får oregelbunden sömn och mindre sömn i allmänhet men på något märkligt vis är man nog som mamma undermedvetet inställd på det. Man klarar det!Nu blev det bara punkter ifrån vad du själv föreslog men alltid något. Om du vill rota i mitt graviditets/ebbas första månaders arkiv så maila mig för lösen. babiebumbi@hotmail.comSnart är det dags och det kommer gå hur bra som helst! :)

2010-12-15 @ 08:40:17
URL: http://yoohh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0